Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Tja, dan heb je eindelijk zo'n mooie iPad en wil je er boeken op zetten om in de vakantie niet zonder voldoende leesvoer te zitten.
Maar hoe zet je nou die boeken op je iDevice?

 Er zijn verschillende manieren om dat te doen:

 1. Als je boeken naar iTunes sleept (dat kunnen zowel pdf als epub bestanden zijn) komen ze automatisch in je boekenbibliotheek.
  Als je vervolgens je iDevice synchroniseert en je hebt de optie geselecteerd dat alle boeken ook moeten worden meegenomen in het synchronisatieproces, komen ze mooi in iBooks te staan.
  Het nadeel van deze manier is dat je je computer in de buurt moet hebben om je boeken op je iDevice te zetten.

 2. Je kan het ook met je Dropbox doen:
  Je maakt bijvoorbeeld een map "boeken" aan in je Dropbox op je computer (Mac of PC) en daar zet je vervolgens al je digitale boeken in.
  Als je met de Dropbox app op je iDevice naar de betreffende map gaat zal je de boeken zien staan.
  Als je ze aanklikt zullen ze worden gedownload naar je iDevice.
  Je kan ze dan vervolgens toewijzen aan iBooks, zodat het betreffende bestand in je bibliotheek met boeken in je iBooks staat.

Het voordeel van de tweede methode is dat je veel meer boeken in je Dropbox kan hebben staan dan dat er op je iPad passen.
Als je een boek uit hebt kan je hem verwijderen uit iBooks en vervolgens een neuw boek ophalen uit je Dropbox, waar ter wereld je ook bent.
Het enige wat je nodig hebt is een werkende internetverbinding en waar heb je die niet tegenwoordig?

Een ander voordeel is, dat je je Dropbox boeken map kan delen met een andere Dropbox gebruiker, waardoor je als het ware uit elkaars bibliotheek boeken kunt lenen!