Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Één van de mooiste programma's van de Mac is iSync.
Met deze applicatie wordt je in staat gesteld al je afspraken uit iCal en de adressen uit je Adresboek te synchroniseren met je mobiele telefoon.
De ondersteuning voor de nieuwste telefoons en vooral die van Nokia is nog niet optimaal. Maar de opbouw van iSync is wel zodanig dat je je eigen plug ins kan maken om ook jouw telefoon te laten samenwerken met iSync. Het maken van een plugin is echter een specialistisch klusje en daarom is het handig dat "MacTomster" dit klusje al voor ons gedaan heeft.

Nokia Mac Synhronisatie

Je kan op zijn pagina de plugin downloaden , je dient je wel even te registreren op zijn site.
Vervolgens stop je iSync, je sleept de mactomster.phoneplugin in het mapje dat je ziet staan in de map van mactomster_iSync-plugin. Je start je iSync weer en je voegt een apparaat toe. (Zorg er voor dat je Nokia bluetooth heeft aan staan) Vervolgens zal je Mac verbinding maken via bluetooth met je Nokia. Nadat de verbinding is gemaakt zal je telefoon in iSync staan. Je kan nu gaan synchroniseren.
De eerste keer dat je synchroniseerd zal iSync vragen of je de gegevens wil samenvoeen of de gegevens op de telefoon wil vervangen met de gegevens op je computer.
Als je er zeker van bent dat de info op jouw computer volledig is kies je voor het laatste, anders voeg je de boel gewoon samen. Na de eerste synchronisatie kan je alle gegevens nog eens nalopen in je iCal en in je adresboek. Je past fouten aan en voegt adressen toe die na synchronisatie zowel op je Mac als in je telefoon staan.
Op deze manier heb je altijd de meeest actuele gegevens bij de hand.

(Om deze plugin te kunnen gebruiken moet je wel de laatste versie van iSync, Tiger hebben, Bluetooth op je Mac én een Nokia telefoon met Bluetooth.)

{moscomment}